чаї з диких трав ОРИГІНАЛЬНІ ПОДАРУНКОВІ НАБОРИ З ЧАЄМ. НАТУРАЛЬНІ АВТОРСЬКІ ДУХМЯНІ ЧАЇ З ДИКИХ ТРАВ. 🍵

ДБАЙЛИВО ЗІБРАНО ДЛЯ ВАС В ЕКОЛОГІЧНО ЧИСТИХ КУТОЧКАХ УКРАЇНИ


Резработка сайтов, веб-дизайн    

главная

 

недвижимость

 

работа

 

финансы

   

авто

 

сми

 

афиша

 

ваш дом

 

рестораны

 

магазины

 
 
 
Поиск по сайту:   
 
 

  Навигация по сайту

 

  Полезные ссылки

 


  Погода

 



 

 Справочник туриста

 


Порядок перетинання кордону іноземними громадянами та особами без громадянства

Источник: http://www.pvu.gov.ua

Іноземні громадяни та особи без громадянства (далі за текстом – іноземці) в’їжджають в Україну, виїжджають з України та прямують транзитом її територією за паспортними документами і за наявності відповідної української візи, якщо інший порядок не передбачено міжнародними договорами та не встановлено законодавством України.

Візи оформляються лише у дипломатичних та консульських закладах за кордоном. Громадяни країн, де відсутні дипломатичні представництва чи консульські установи України, оформлюють візи в будь-якій іншій сусідній країні, де є такі представництва. Водночас, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 20 лютого 1999 р. № 228 (зі змінами, внесеними згідно з постановами КМУ від 29 березня 2003 р. № 410 та від 28 липня 2003 р. № 1168 „Про порядок оформлення дозволів для в’їзду в Україну”) „ громадянам країн – членів Європейського Союзу, Канади, Сполучених Штатів Америки, Турецької Республіки, Швейцарської Конфедерації та Японії, які в’їжджають в Україну з метою туризму, може бути оформлено у міжнародних аеропортах „Сімферополь”, „Одеса”, Одеському морському торговельному порту дозвіл на в’їзд в Україну терміном до 14 діб за наявності документів, що підтверджують туристичний характер поїздки”.

Водночас, в'їзд в Україну та виїзд з України не дозволяється на підставах, установлених статтями 25 і 26 Закону України "Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства" ( 3929-12 ). Іноземцю та особі без громадянства може бути відмовлено з підстав, передбачених законами України, у в'їзді в Україну за результатами співбесіди, яка проводиться в пункті пропуску через державний кордон посадовою особою Державної прикордонної служби України.

У разі наявності підстав, передбачених частиною другою статті 25 зазначеного Закону, у паспортному документі іноземця та особи без громадянства посадовими особами Державної прикордонної служби України або органів внутрішніх справ ставиться штамп "Заборонено в'їзд в Україну терміном на...". Цей термін встановлюється органом внутрішніх справ, Служби безпеки або Державної прикордонної служби залежно від обставин і характеру правопорушення від шести місяців до п'яти років. Якщо ці підстави продовжують існувати, термін може бути продовжено зазначеним органом.

Транзитний проїзд іноземців через територію України дозволяється за наявності української візи, візи країни призначення та інших документів, що підтверджують транзитний характер поїздки. Транзитним проїздом вважається перебування в Україні в межах часу, визначеному у проїзному квитку, протягом терміну, необхідного для фактичного перетинання території України відповідним видом транспорту. У випадку вимушеної зупинки іноземця на території України у зв’язку з надзвичайними обставинами (хвороба, ремонт транспортного засобу тощо) термін перебування може бути продовжено органом внутрішніх справ (міліцією) за місцем зупинки. Транзитний проїзд автомобільним транспортом здійснюється лише дорогами категорій “М” чи “А”.

Іноземці та особи без громадянства, які перебувають в Україні, зобов'язані мати паспортний документ, яким є документ, що підтверджує громадянство іноземця та особи без громадянства або посвідчує особу без громадянства, виданий уповноваженим органом іноземної держави або статутною організацією ООН, дає право виїзду за кордон і визнаний Україною.

Іноземці та особи без громадянства, які тимчасово перебувають в Україні зобов'язані в порядку, що визначається Кабінетом Міністрів України, зареєструвати свої паспортні документи, і виїхати з України після закінчення відповідного терміну перебування.

Якщо іноземці та особи без громадянства, які тимчасово перебувають в Україні, змінюють місце проживання, вони зобов'язані повідомити про це органи внутрішніх справ, у яких зареєстровано їх паспортні документи.

Про втрату на території України паспортного документа іноземець та особа без громадянства повинні негайно письмово повідомити орган внутрішніх справ, який на прохання іноземця та особи без громадянства зобов'язаний видати йому про це довідку та надіслати відповідне повідомлення в Адміністрацію Державної прикордонної служби. Після отримання у дипломатичному представництві чи консульській установі своєї країни паспортного документа на підставі особистої заяви іноземця та особи без громадянства та клопотання приймаючої сторони органом внутрішніх справ вирішується питання про продовження терміну перебування іноземця та особи без громадянства в Україні чи виїзду з України.

Паспортний документ іноземця та особи без громадянства обов'язково вилучається, якщо він підроблений, фальсифікований або оформлений для іншої особи, а також коли іноземця та особу без громадянства засуджено за вчинення злочину - до відбування покарання або звільнення від покарання.

На час затримання паспортного документа іноземцю та особі без громадянства паспортною службою органу внутрішніх справ оформлюється тимчасовий дозвіл на перебування в Україні, форма якого затверджується Міністерством внутрішніх справ.

Особи, винні в порушенні (чи при спробі порушення) кордону або правил прикордонного контролю і режиму в пунктах пропуску через кордон, а також у незаконному переміщенні (чи спробі переміщення) через кордон вантажів, товарів чи інших предметів, а також у випадку інших порушень діючого законодавства України про кордон, - несуть кримінальну, адміністративну відповідальність згідно з діючим законодавством України.

Іноземцю та особі без громадянства, який порушує законодавство України, якщо ці порушення не передбачають адміністративної або кримінальної відповідальності, може бути скорочено визначений йому термін перебування в Україні.

Такий термін може бути також скорочено, якщо в іноземця та особи без громадянства відпали підстави для його подальшого перебування в Україні.

Рішення про скорочення терміну тимчасового перебування іноземця та особи без громадянства в Україні приймається органами внутрішніх справ, Державної прикордонної служби України.

У порядку адміністративного покарання громадянина може бути затримано на термін не більше трьох годин з обов’язковим складанням протоколу, а у випадку вилучення паспорта громадянину видається відповідна довідка. У випадку затримання на термін понад три години про це повідомляють у відповідне посольство (консульство).

Туризм. Туристические агентства, фирмы. Черкассы.

 

  Поиск он-лайн

 
 
Забронируй онлайн
Расписание авиарейсов/Поиск авиабилетов
Расписание поездов/Электронные жд-билеты
Бронирование отелей и гостиниц по России и всему миру
 

  Новости на сайте

 
 

  Консультации online

 

ICQ status388386267 - Галопом по Европам сеть турагентств
ICQ status 366100603 - ТА "ФОРУМ"
ICQ status 464880685 - ТА "САМБУКА"
ICQ status 499534233 - ТА "ДИСКОНТ-СЕРВИС" - менеджер Наталья
ICQ status 394945091 - Агентство горящих путевок "НАМИ" - менеджер Александр
ICQ status 366964429 - Агентство путешествий "МАНДАРИН" - менеджер Ирина
ICQ status 321161420 - Агентство путешествий "МАНДАРИН" - менеджер Марина
ICQ status 447170337 - ООО Туристическая компания "БОЙЯРД"